הוראות לפני ניתוח

מספר הערות לפני החלטה על ביצוע ניתוח:

לאחר שהרופא המטפל החליט שיש לבצע ניתוח. מה צריך לשאול ולהבין לפני הניתוח?

רצוי להכין שיעורי בית. הצליבו מידע ובדקו מידע על הניתוח ועל המנתח .
ניתן לקבל הרבה מידע האינטרנט אולם יש להיזהר ממידע פרסומי והשמצות ברשת.
בקשו מהרופא הסבר על הניתוח ולמה אתם צריכים ניתוח. מהם הטיפולים החלופיים
מהם הסיכונים והסיכויים בניתוח.

מי יהיה המנתח שלי?

בחירת המנתח היא חשובה מאוד. רצוי להיות בקשר עם מנתח המנוסה בניתוח אותו אתם או ילדכם עומד לעבור. כדאי שיהיה נחמד ויתייחס אליכם כבני אדם ויענה בסבלנות על כל השאלות. רצוי לקבל חוות דעת שנייה על ההחלטה על הניתוח אולם לא כדאי להתייעץ עם יותר מדי רופאים כי המידע הרב והדעות השונות עלולים לבלבל אתכם אבל כדאי לקבל חוות דעת נוספת.

היכן לעבור את הניתוח?

צריך לבחון את כל האפשרויות העומדות לרשותכם. בית חולים ציבורי? בית חולים פרטי?

לרוב אזרחי ישראל ביטוח רפואי משלים או פרטי שזה אומר שקיימת אפשרות לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי ולבחור בעצמכם את הרופא המנתח ולא לבצע את הניתוח בבית החולים המוכתב עי ידי הקופה. אל תוותרו על זכותכם.
לרבים מהאנשים יש ביטוח פרטי דרך מקום העבודה בתנאים מצוינים, בדקו עם סוכן הביטוח שלכם. בד"כ ינסו בביטוח הפרטי לשכנע אתכם לעבור את הניתוח בבית החולים הציבורי. הניסיונות הללו נועדו לחסוך לחברת הביטוח הרבה כסף אבל לא טובתכם ניצבת לנגד עיניהם. אל תוותרו, לא לשם כך אתם משלמים הרבה כסף מדי חודש.
לפני הניתוח יש לבצע בדיקות דם כלליות הכוללות בדך כלל ספירת דם ותפקודי קרישה. לאחר גיל 50 מומלץ לבצע גם צילום חזה וא.ק.ג. הבדיקות הללו נועדו על מנת לבצע את הניתוח עם יותר ביטחון ולמנוע סיבוכים לאחריו.

דילוג לתוכן